Gelişim Koleji Denizli'den Sonra Türkiye'yi Salladı!

Liselere geçiş sistemi LGS 97 birincisinden biri Denizli Gelişim Koleji öğrencisi Salih Şahin oldu. Gelişim Koleji geçen yıllarda olduğu gibi yine geleneği bozmadı. Denizli Gelişim Koleji Kurucusu Mehmet Hayıt, "Salgın sürecinin zorlu şartlarında hiçbir mazerete sığınmadan sınavlara hazırlanan başta kendi öğrencilerimiz olmak üzere tüm öğrencileri tebrik ediyorum." dedi.

LGS kapsamında yapılan merkezi sınav sonuçları açıklandı. Denizli Gelişim Koleji öğrencisi Salih Şahin, tüm soruları doğru şekilde yanıtlayarak, 500 tam puan aldı ve Türkiye ile Denizli birincisi oldu. Denizli Gelişim Koleji Kurucu Müdürü Mehmet Hayıt Denizli Gazeteciler Cemiyetinde basın toplantısı düzenledi. Müdür Hayıt, tüm soruları doğru yanıtlayan Salih Şahin ve sadece 1 yanlış yapan Ali Alp Yazıcı, Mecit Kaan Şimşek, Cem Kaymanlı'ya başarılarından dolayı tebrik etti.

Gelişim Fen Lisesini Tercih Etti

Salih Şahin'in öğretimin devamı için Gelişim Fen Lisesini tercih ettiğini belirten Gelişim Koleji Kurucu Müdürü Mehmet Hayıt "Denizli Gelişim Koleji öğrencileri Denizli ve Türkiye birinciliğinin yanında kitlesel ve oransal başarıda inanılması güç sıra dışı bir başarıya imza atmıştır. Okulumuza devam eden tüm öğrencilerin %27'si % 0.01 %0.08 dilimine girmiştir. Bu ise Türkiye başarı ortalamasının 333 katı bir başarıdır." dedi. TÜRKİYE BAŞARI ORTALAMASININ 88 KATI Okula devam eden tüm öğrencilerin %40'ı %0.01 %0.5 dilimine girdiğine değinen Müdür Hayit, "Türkiye ortalamasının 88 katı başarıdır. Okulumuzda devam eden tüm öğrencilerin yüzde 60'ı yüzde 0.01 yüzde 0.272 dilimine girmiştir. Bu ise Türkiye başarı ortalamasının 22 katı başarıdır.  Okulumuza devam eden öğrencilerin yüzde 67'si 0.01 yüzde 0.3.34 dilimine girmiştir. Bu ise Türkiye başarı ortalamasının 19 katı başarıdır. Bize bu gururu yaşatan öğrencilerimize teşekkür ediyoruz. Denizli Gelişim Koleji'nin şampiyon öğretmenleri olmak üzere bütün eğitim camiasına da teşekkürlerimi sunuyorum" şeklinde konuştu.

"Düzenli ve Disiplinli Çalışarak Kazandım."

Çok mutlu olduğunu belirten Şahin "Bu başarıyı düzenli ve disiplinli çalışarak kazandım. Bende pek stres kaygısı yoktu. Kişiliğimdeki rahatlığın bunda etkisi olmuştur. Sınavda aldığım puanla liseye Gelişim Koleji'nde devam etmek istiyorum." dedi.